Избират председател на БСП на 26 септември

Кандидатите трябва да се регистрират до 21 август

06.06.2020 | 12:06 Редактор: Ивет Арабова
Избират председател на БСП на 26 септември

Централната комисия по провеждане на пряк избор за председател на БСП (ЦКПИ) възобнови своята дейност на 4 юни. На своето първо заседание след края на извънредното положение в страната комисията актуализира хронограмата за избора на председател на БСП. Промяната в хронограмата се наложи след временното спиране на отчетно-изборната кампания поради епидемичната обстановка в страната. След решение на НС на БСП от 29 май отчетно-изборната кампания е подновена и е насрочена нова дата за провеждане на вота за председател на партията – на 26 септември 2020 г., съобщиха от пресцентъра на БСП.

Според актуализираната хронограма всички непроведени общински (районни) конференции и общи събрания трябва да се проведат в срок до 16 август 2020 г. Кандидатите за председател на БСП се регистрират от ЦКПИ в срок до 21 август. Предизборната кампания стартира на 27 август 2020 г. – 30 дни преди изборния ден.

Хронограмата, както и всички приети от ЦКПИ документи и решения, може да видите на сайта на БСП в специално обозначената секция ("Пряк избор на председател на БСП”).

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК