Член на БСП: Битката в партията е за политики и стил на управление

Според Ана Пиринска са нужни дълбоки реформи в социалистическата партия

24.02.2020 | 22:05 Редактор: Ивет Арабова

Има ли натиск при номинациите за лидер на БСП?

"Радвам се, че интересът към БСП е толкова голям. Вчерашният пленум беше един от най-интересните, на които съм присъствала", каза в студиото на "Денят ON AIR" членът на НС на БСП Ана Пиринска.

Според нея докладът на ръководството за състоянието на партията е бил втрещяващ "заради безпардонността, с която бил изнесен".

"Вчера Кирил Добрев заяви, че мандатността и несъвместимостта на длъжностите създават опасност от кадрови вакуум. А в петък той категорично защитава реформата на Нинова. Toй каза, че сме изпуснали положението и времето да си подредим къщата", допълни Пиринска.

По думите ѝ Нинова е обозначила само Кирил Добрев като друг претендент във вътрешнопартийния избор.

"Стремежът, който забелязвам, е да се фокусира вниманието към отделно лице в БСП. Не знам тези негови позиции, които си противоречат, как могат да бъдат разчетени", изтъкна Ана Пиринска в ефира на Bulgaria ON AIR.

Tя смята, че битката в БСП е за политиката и за стила, с който ще се управлява партията.

"Напоследък се появиха редица документи, които са достатъчно сериозни аргументи. Няма безгрешни хора, включително и тези, които сме критични към линията на това ръководство. Преди да стигнем до дълбоките реформи в държавата, трябва да реформираме дълбоко Националния съвет на партията", каза още Пиринска.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК