Молове и фитнес зали се подготвят да отворят врати на 18 май

Наемателите на магазините ще осигуряват дезинфектанти, както и спазване на дистанция

17.05.2020 | 15:25 Редактор: Наталия Тотева
Молове и фитнес зали се подготвят да отворят врати на 18 май

Треската подготовка в моловете, които отварят от утре, на 18 май. Със заповед на здравния министър от петък, всички големи търговски центрове тип МОЛ, както и фитнесите, отварят врати. Те бяха затворени 2 месеца заради извънредното положение. В моловете работеха само хранителните магазини, банките и аптеки. 

Всички посетители ще трябва задължително да носят маски. Наемателите на магазините ще осигуряват дезинфектанти, както и спазване на необходимата дистанция. Броят на посетителите в магазините ще се определя от площта, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Всички служители ще трябва да носят предпазни шлемове или маски. Подобна е и подготовката във фитнес залите, където също ще се допуска определен брой спортуващи. За груповите занимания посетителите ще трябва да са около 10 души и да спазват дистанция близо метър и половина.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ами то все някога трябва да отворят. Просто хигиената трябва да е на ниво. Защото и преди короната на хартия изисквания за правилно почистване на обществените места има, но знаем, че на практика е само едно размазване и отбиване на номера. Да не говорим в училищата - само един *** се минава и толкова... Сигнализирай за неуместен коментар