Бонуси от 80 лв. за квесторите на матурите

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката

11.05.2020 | 22:47 Редактор: Наталия Тотева
Бонуси от 80 лв. за квесторите на матурите

Финансова премия в размер на 80 лева ще получат квесторите и учителите-консултанти на националното външно оценяване в края на 7 клас, на държавните зрелостни изпити и на държавните изпити за придобиване на професионална квалификация. 

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката след решение на представителите на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничеството в образованието, които подписаха анекс към Колективния трудов договор в системата.

Сумата ще бъде изплатена и на членове на комисия за провеждане на държавни зрелостни изпити, включително и на непедагогическия персонал, както и на директорите на училищата, в които се провеждат изпитите. Решението се отнася за настоящата учебна година при реално изпълнение на задълженията, гласи още съобщението.

Педагогическите специалисти, които провеждат занимания с учениците през летните месеци, след приключване на втория учебен срок, ще могат да отчетат работното си време при осъществена работа поне 2 астрономически часа на ден. 

Поради преустановяване присъствената работа в детските градини и училищата е договорено увеличение с 20 дни на допълнителния платен годишен отпуск за непедагогическия персонал.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК