Пожар в Дома за възрастни хора в Благоевград (+ВИДЕО)

По информация на Bulgaria ON AIR пожарът е тръгнал от зарядно за телефон

11.05.2020 | 11:36 Редактор: Александра Иванова

Пожар избухна в Дома за възрастни хора в благоевградския квартал "Струмско".  Огънят избухва около 11 часа. 79 от обитателите на социалното заведение са евакуирани незабавно. Само един от тях е леко обгорял, но състоянието му е стабилно и няма опасност за живота му. 

"Похвала на екипа, който успял да изведе всички хора навън. След малко почваме почистване на обгорения участък и възстановяване на ел. захранване, вода", разясни кметът на Благоевград Румен Томов.

В акцията по спасяването на възрастните хора се включиха и доброволци. "Ние бяхме четири, пет човека и от персонала имаше – те беха уплашени. Кой с одеяла, кой с чаршафи – как сме могли, така сме сваляли, щото те са неподвижни хора - от кревата взимаш го – с чаршафа и надолу", разказа Добри Хамбарджийски.

Вчера в дома беше изолиран възрастен мъж с коронавирус. Това наложи извършването на пълна дезинфекция на сградата. Такава ще бъде направена и днес, защото при евакуацията в дома са влизали служители на пожарната и доброволци . Дванайсетте пожарникари, които са участвали в акцията, ще бъдат изолирани за около два, три дни, след което ще им бъде направен тест за Ковид–19.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
а стига бе...от зарядно на телефон..Егати! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
Деси
преди 3 години
Добре че са спасили хората Сигнализирай за неуместен коментар