Онкоболна дари две пенсии на хематологията в "Св. Иван Рилски"

"Исках да им изкажа голяма благодарност", споделя Венка Зарева

05.05.2020 | 20:15 Редактор: Ивет Арабова

Онкоболна жена дари две пенсии на отделението по хематология в столичната болница "Свети Иван Рилски". Трогателният жест е в знак на признателност и уважение към героите в бяло, които се борят с Ковид-19.

Венка Зарева е с онкологично заболяване. Лекува се от 2019 година в отделението по хематология на болница "Свети Иван Рилски" в София. Изпитва благодарност и признание към лекарите, които се грижат за нея. Споделя, че дължи живота си на тях. Затова решава да направи нещо малко, но от сърце, за да им се отблагодари. И дарява две свои пенсии на отделението. Скромен жест, съдържащ в себе си огромно уважение. 

"Не можех по друг начин да им благодаря, просто исках да им изкажа една голяма благодарност към лекарите. След като си изпитал добрина, и ти трябва да отвърнеш с добрина", споделя Венка Зарева.

И до днес си спомня топлия прием, когато постъпва в болницата. Човещина и разбиране – това среща в своите спасители.  "Аз отидох с един страх, защото никога не съм влизала в болница. Обръщат внимание не само на мен, а на всички пациенти, които постъпват", разказва Венка.

Тя има 40-годишен трудов стаж и 250 лева пенсия. Споделя, че трудно би се справяла без подкрепата на семейството си. Въпреки това дарява скромната си пенсии на онези, които неуморно се грижат за хората в нужда. 

От лечебното заведение са трогнати от жеста и голямото сърце на своя пациент. 

"Много е мило, защото на фона на всичко, което се изговори за отделението, това беше много приятен жест, който показва че нашият труд е все пак оценен", коментира д-р Мария Маркова от болница "Св. Иван Рилски".

Сега Венка е стабилизирана, на поддържаща терапия. Включва се и в кампанията за подкрепа на медиците на първа линия, защото битката им за живота заслужава дълбоко уважение. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК