Гьоков, БСП: Правителството се провали в здравен и икономически план

При работника и служителя не е стигнала нито една стотинка, посочи депутатът

28.04.2020 | 21:27 Редактор: Александра Иванова

Премиерът Бойко Борисов бе изслушан за актуалното състояние в страната ни във връзка с пандемията от Ковид-19 и ефективността на предприетите здравни, икономически и социални мерки. Това бе и единствената точка на заседанието на парламента. Депутатът от БСП Георги Гьоков заяви, че след заседанието е станало ясно, че правителството няма ясен план за действие пред "Денят ON AIR".

"Правителството се провали в здравен и икономически план. Моделът на здравеопазването бе разкритикуван не само от нас, ами и от ДПС", подчерта Гьоков.

Депутатът разясни, че от БСП са имали план за безработицата без да се натоварват услугите по заетостта. 

"Работодателят да има право да регистрира като временно безработни своите служители в бюрата по труда, без те да чакат на опашка, самият той да го направи. А съкратените вече служители да получават завишено обезщетение от 75% от заплатата, на която са осигурявани за три месеца. След като мине този период работодателят, ако може да си позволи, да ги върне обратно на работа. Ако не - да получават минималното обезщетение за безработица", обясни социалистът пред Bulgaria ON AIR.

Георги Гьоков каза още, че до момента при работника и служителя не е стигнала нито една стотинка.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Каква наглост. На вас народа не ви позволява даже да се доближите да здравеопазването и икономиката. Колко пъти? Три, четири подред ли губихте избори? Нахалници! Сигнализирай за неуместен коментар