Нинова към Борисов: Всявате страх, нямате план за излизане от кризата

Произвеждате хаотични решения, които променяте всеки ден, заяви лидерът на БСП

28.04.2020 | 10:20 Редактор: Тодор Петров
Нинова към Борисов: Всявате страх, нямате план за излизане от кризата

Нямате план за излизане от кризата. Г-н Борисов, разбираме, че нямате конкретен отговор на нито един въпрос. Имате сгрешена преценка за ситуацията, сбъркана прогноза за спад от 3% вместо 8%, сбъркана прогноза за безработица, действате на парче и нямате план. На базата на това произвеждате хаотични решения, които променяте всеки ден, всявате страх у хората, за да ги владеете в подчинение. 

С тези остри думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към премиера Бойко Борисов по време на извънредното заседание на парламента. Според нея европейските държавници отдавна са изработили план за възстановяване на икономиката и подпомагане на гражданите чрез осигуряване на финансов ресурс за кредитиране на бизнеса и безвъзмездна помощ за домакинствата. 

"У нас обратното - етикетът на вашето поведение е кредити. Те трябва да се връщат обаче. Няма как бизнес и хора да връщат тези кредити, ако нямат доходи", подчерта Корнелия Нинова.

И отбеляза, че БСП ще подкрепи всяко разумно предложение и ще даде алтернативни предложение. По думите ѝ левицата го е направила вече 4 пъти. 

"Ако нямате план за излизане от кризата, ние ще ви предложим такъв. Осигурете целево кредитиране и увеличете потреблението. Твърдите, че пазите парите, за да има за пенсионерите. Парите за пенсионерите идват от работещите, стимулирайте бизнеса. Плащайте не на площ земя, а на килограм произведена продукция. Започнете спешна реформа в здравеопазването", настоя Нинова.

"Нашият премиер казва: Аз сега да спася себе си и правителството, а после вие се оправяйте", завърши изказването си тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
Ау
преди 3 години
Олеле каква ужасна снимка! Сигнализирай за неуместен коментар