Helpbook: Подплашени коне препускат в столичния кв. "Овча купел"

От район "Подуяне“ ни изпратиха снимки на занемарена детска площадка

28.04.2020 | 22:38 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Подплашени коне препускат в столичния кв.

В платформата на Helpbook.info получихме интересен сигнал от София. Изпратиха ни клип от район "Овча Купел“, на който се виждат избягали и подплашени коне, които препускат по улиците на квартала, като създават смут у пешеходци и водачи на автомобили.

А към район "Подуяне“ са изпратени снимки от занемарена детска площадка в междублоковото пространство. "След падането на последния за София снеговалеж, в зелената площ пред блок 68, вх. А в ж.к. "Сухата река", се прекърши овощно дърво, което създава опасност за всички живущи и всички минувачи. Редно е дървото да бъде отстранено. В същото междублоково пространство е обособено място за деца - детска площадка. Тя е снабдена с люлка и пързалка. Едната люлка, която е прикрепена чрез вериги, е неизправна - веригата е скъсана. Пързалката от друга страна е с разрушени стъпала и е абсолютно невъзможно, а и опасно, да бъде използвана по предназначение. Освен това, по положената настилка са се образували неравности, водещи до спъване и падане, които създават опасност най-вече за по-малките деца. В момента, поради забраната на излизане от домовете без уважителна причина, площадката не се използва. Би било редно именно в този период да се предприемат необходимите действия за отстраняването на неизправностите", се предлага в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК