Helpbook: Глутница от агресивни кучета обикаля в "Младост" от години

Ако видите нередност, подайте онлайн сигнал в платформата

24.04.2020 | 23:02 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Глутница от агресивни кучета обикаля в

Въпреки извънредното положение в страната, ежедневните проблеми продължават. В платформата на Helpbook.info отново постъпиха сигнали за агресивни бездомни кучета и шумни строителни дейности.

"Преди време бях подала сигнал. Около 6-7 бездомни кучета обитават района на полето зад блок 539 "Младост" 1А, където се намира сградата на БАН. Хората, които отговориха на сигнала тогава, се опитаха да направят нещо, но в крайна сметка нямаше резултат. Имаше затишие на проблема за извесно време, дори и кучетата намаляха. Сега към предишните кучета се присъединиха нови и отново глутницата е около 6-7 кучета, а новодошлите са по-агресивни. На няколко пъти наблюдавам как нападат други кучета, които се разхождат със стопаните си в района на полето около БАН, непосредствено зад блок 539, където живея. Бих казала, че е стресиращо да знам, че глутница от такива агресивни кучета обитават район, където има хора, училище и постоянно има деца. Въпрос на време е да почнат да нападат хора. Както и предишния път, разбирам, че проблемът идва, че кучетата се крият в двора на БАН, но хората, които им дават храна там, не ги ограничават. Бих искала и да спомена постоянния лай на тези кучета, който трябва да търпим. Чувайки го, имам чувството, че не живея в квартал в София. Много се надявам, че може да се намери решение на този проблем, съществуващ от години вече. Благодаря!“

За поредното нарушение при строителни дейности ни сигнализира друг наш читател. Оплакването е за шумни строителни действия на улица "Йордан Радичков“ и "Борис Арсов“, които не спират в часовете 14-16 ч. "След разговор с отговорника на обекта, същият твърди, че има разрешение от Община Витоша. В момента всички сме под карантина, работим от вкъщи, децата ни са постоянно вкъщи и един нарушен техен следобеден сън е кошмар за нас!", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Helpbook.info е много полезен! Сигнализирай за неуместен коментар