Helpbook: Агресивно куче без повод, пуснато в градинка в София

И още - съседи правят ремонт без разрешение, монтирали и камери

21.04.2020 | 23:12 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Агресивно куче без повод, пуснато в градинка в София

В условията на извънредно положение и забраните за разходка в паркове в платформата на Helpbook.info получихме сигнал за свободно пуснато домашно куче без намордник и повод, порода Алабай, в квартална градинка в район "Люлин".

Същото нападнало друго разхождано домашно куче, а собственикът му изживял ужас при опитите да ги разтърве. Още преди въвеждането на извънредните мерки животното многократно е засичано свободно да тича по детските площадки в квартала. Нашият потребител алармира Столичен инспекторат за извършване на проверки, тъй като се опасява, че е само въпрос на време да пострада човек или друго животно.

В друг сигнал от район "Овча Купел“ гражданин се оплаква, че съседите му, възползвайки се от свободното време, предприели ремонт на общата част на жилищен блок, без каквото и да било разрешение. Те си позволили да монтират и камери за наблюдение от прозореца си, с което грубо се нарушавали правата на живущите в сградата.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК