Държавата ни изостави, България не е София, гневи се кметът на Буковлък

Извличат се политически дивиденти, заяви Росен Русанов

23.04.2020 | 11:46 Редактор: Юлия Христова
Държавата ни изостави, България не е София, гневи се кметът на Буковлък

"Държавата ни изостави. В тази държава нищо не се случва. България не е София". Това подчерта пред БНР кметът на плевенското село Буковлък Росен Русанов. 

Той поясни, че нито има масово тестване на хората в селото, нито има дезинфектанти за площите в селото. Имало спирт само за дезинфекция на кметството. 

"Вчера от 11 проби има една положителна. Нормално ли е мъж и жена да живеят заедно, да са постоянно заедно, тя да е болна, той да е здрав? В другата къща трима са болни, един е здрав. Така излиза по тези тестове. Всичко е мръсна политика... Извличат се политически дивиденти", допълни той.

Според Росен Русанов нещата трябвало да са по-твърди за по-кратко време и да се приключат. Сега ще агонизираме с времето, смята той.

Кметът на Буковлък подчерта, че над 2000 души в селото живеят под социалния минимум.

"Изоставиха ги. Никакви помощи не се получават в този критичен момент. Хората са социално слаби, няма какво да ядат. Събрах, каквото можах, вчера и им раздадохме", разказа той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Факт е, че по провинцията тумби от малцинствата са оставяни и бяха оставяни, точно когато се бяха върнали от гурбет, да маат свободно навсякъде и не се взеха никакви мерки. Сигнализирай за неуместен коментар