Пикът идва в следващите дни, предупреди проф. Кантарджиев

Мерките у нас не бяха крути, но бяха взети навреме, заяви той

23.04.2020 | 10:01 Редактор: Тодор Петров
Пикът идва в следващите дни, предупреди проф. Кантарджиев

Изкачваме се в момента и ще достигнем пика на коронавируса в следващите няколко дни. Нашата страна до този момент стои много добре. Това каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Според него причините за малкото случаи на коронавирус у нас са политическото решение за взимане на мерките, както и ежедневните срещи на Националния оперативен щаб в Министерския съвет.

"Виждаме какво се прави в съседните страни и мога да ви кажа, че мерките, които взехме, не бяха крути, но бяха навреме взети", посочи той пред БНТ.

По думите му, ако има увеличение на случаите на коронавирус у нас, това ще е, защото хората са предприели пътувания към провинцията.

"За съжаление, един малък процент от българите направи така, че намери начин да напусне София", каза още проф. Кантарджиев.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Най-сетне! Да идва и да се приключва, чакаме го месец тоя пик!Стойте си вкъщи! Сигнализирай за неуместен коментар