1081 са заразените с коронавирус у нас, жертвите станаха 50 (+Видео)

Новите случаи през последното денонощие са 66

23.04.2020 | 09:30 Редактор: Ралица Братанова

1081 достигна броят на заразените с Ковид-19 у нас, за последните 24 часа новите случаи са 66. Това съобщи на брифинга на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Настанените пациенти в болници са 29, активните случаи са 841. 

Областите с активно разпространение на вируса са 13. 190 са излекуваните пациенти.

22  от новите случаи са в София, В Плевен са 13, като 9 от тях са контактни на работещи в завод "Мизия". Сливен и Велико Търново по 5. В Ловеч има 3 положителни проби в дом за възрастни. Във Видин 2, в Силистра, Варна, Бургас и Перник - по 1. 

39 от всички заразени са деца, под 10 г. са 22. Има пет новозаразени. Две момичета на 2 и 9 години, две момчета на 3 години и едно дете на 2 години. 

"Вирусът протича леко при децата, и то с признаци на обикновена настинка, ако изобщо имат такива", обясни ген. Мутафчийски.

12 нови положителни проби са установени при медицинския персонал. Още трима пациенти са починали през денонощието, така общият им брой вече е 50. Жена на 71 години е загубила живота си в "Пирогов".

В България се очаква голямо движение на мюсюлмани заради техните религиозни празници. Джамиите ще бъдат затворени, а пристигащите от Турция ще се наблюдават стриктно. 

Тестването на жителите на "Филиповци" и "Факултета" продължава. Осигурени са 700 теста за "Факултета". Има положителни проби, ограничителните мерки трябва да продължат.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Виви
преди 3 години
И на мен ми омръзна, искам вече добри новини Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Ох..
преди 3 години
Омръзна ми от тези сухи стстистики. Сигнализирай за неуместен коментар