Медици ще консултират по телефона пациенти с хронични заболявания

Целта е да предпазим най-уязвимите, това е един от вариантите за намаляване на жертвите, посочи д-р Хасърджиев

22.04.2020 | 09:21 Редактор: Юлия Христова
Медици ще консултират по телефона пациенти с хронични заболявания

Националната пациентска организация разкрива телефонна линия за консултации за пациенти с хронични заболявания в условията на пандемия - белодробни, сърдечни, диабет и други, обяви на брифинг в Министерският съвет председателят ѝ д-р Станимир Хасърджиев. Хората могат да се обаждат на тези линия в работно време от 9 д 18 ч. Номерът е  0800 14 515.

"Подготвяме цялостен пакет с мерки. Целта е да предпазим най-уязвимите, това е един от вариантите за намаляване на жертвите", обясни той.

За хората, които звънят за безплатни консултации, има подсигурени виртуални стаи за преглед в случаи на нужда. 

"Трябва да сведем до минимум опасността тези хора да са контактни с болни и вирусоносители. Имаме една от най-ниските смъртности - дано я запазим. Към хората с хронични заболявания тепърва ще трябва специално внимание. На сайта на националната пациентска организация, където има информация за Kowid-19, ще подаваме информация за новостите, които ежедневно излизат Подсигурени са средствата за тази инициатива - от дарители, от компании, от чуждестранни посолства и се мисли за възможността хората да бъдат посещавани от лекари по домовете си", допълни д-р Хасърджиев.  

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Катя
преди 3 години
Пак е нещо, макар и колко ще е ефективно е спорно Сигнализирай за неуместен коментар