Хиляди искат да се върнат в София, ето с какво се сблъскват (+ВИДЕО)

Всички шофьори минават през щателна проверка от органите на реда

20.04.2020 | 13:05 Редактор: Наталия Тотева

Хиляди се опитват да се върнат в столицата. Влизащите в София задължително ще подават декларации, в които ще посочват на какво основание се връщат в града.

Всички минават през щателна проверка от органите на реда. Изисква се наличие на специална декларация, в която да бъде посочена причината за влизане. Ако е заради работа, е необходимо да бъде упоменат телефонен номер на управителя, за да може от МВР да се свържат с него и да потвърдят предоставената информация.

Към момента ситуацията е спокойна, но не такава бе сутринта. На редица шофьори, решили да влязат в София в последните от четирите почивни дни, се наложи "да отбият вдясно" и да се върнат. Опашката на пункта на АМ "Тракия" на моменти стигаше до 1 км. А над 90 са вече откритите нарушения с невярно попълнена информация в декларациите.

"Хора, които декларират трудова ангажираност, се оказва, че са регистрирани в Бюрата по труда. Други декларират, че работят в конкретни търговски дружества или предприятия, но нямат договори", посочи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Със специални камери от МВР могат да проследят всеки, който се опита да премине през блокадата.

"Хората, които ще се появят на КПП-тата на вход, ще трябва да декларират отново обстоятелствата, поради които се налага да посещават столичния град, така че това, което ще декларират в тези документи ще бъде сравнявано с документите, които са декларирали на изход на София. И ако се окаже, че има разминаване с декларираните обстоятелства, ще има образувани проверки, които ще бъдат докладвани в районна прокуратура", разясни Хаджиев.

Глобите за неподчинение и неизпълнение на полицейските разпореждания, както и за невярно попълнена информация, са между 100 и 300 лв, включително до 3 години затвор.

Вижте още в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 2
Риза
преди 3 години
Хич не ги съжалявайте. Щом са излязли са преценили, че ще изтърпят проверките. Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 3
Анонимен
преди 3 години
Тези от Щаба и понятие си нямат от това как работят обикновените хора. Те като започват работа 9-9,30ч. мислят че всички са като тях. Има хора които работят на смени и даването на два прозореца през деня е направо престъпление, като да се дупим на падишаха. Сигнализирай за неуместен коментар
1
9 rate up comment rate down comment 7
Пацо
преди 3 години
Браво на правителството, много се радвам че разказаха играта на повечето селски терикати които с цената на живота на другите искат да хапнат и пийнат все едно ше се свърши света ако не отидат по празниците някъде! Сигнализирай за неуместен коментар