Строги проверки на влизане в София, "Пътна полиция" обяви правилата (+ВИДЕО)

Стотици шофьори напуснаха столицата преди въвеждане на забраната

20.04.2020 | 07:30 Редактор: Наталия Тотева

Очаква се трафикът към София да се увеличи през днешния ден. По данни на полицията опашката от чакащи автомобили на АМ "Тракия" към момента е над 1 километър, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Много от тези, които напуснаха града преди празниците, може и да не успеят да се приберат. Всички, които ще се опитат да влязат днес в столицата, ще бъдат щателно проверявани от МВР. При нередности в декларациите ще има санкции.

"В Заповедта е посочено, че освен с удостоверителен документ и с лична карта, към настоящия момент промяна няма. Хората, които ще се появят на КПП-тата на вход, ще трябва да декларират отново обстоятелствата, поради които се налага на посещават столичния град. Това, което ще декларират в документите ще бъде сравнявано с документите, декларирани на изхода на град София. Ако се окаже, че има разминаване в декларираните обстоятелства, ще бъдат образувани проверки, докладвани в Районна прокуратура", заяви заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев.

"Вчера имаме 2 случая на агресивно поведение на водачи, дори на губене на контрол", добави той и предупреди гражданите да бъдат коректни. 

Стотици шофьори напуснаха София преди да бъде въведена забраната за излизане от града по великденските празници. Прибирането ще става през двата прозореца, разрешени за преминаване през КПП-тата: между 6 и 8 ч. сутринта и между 18 и 20 ч. вечерта. 

От МВР обясниха, че мерките ще бъдат изключително сериозни, като ще се гледа внимателно всеки отделен водач и хората, пътуващи в отделните автомобили. Не е изключено да има и такива, които няма да бъдат допуснати да влязат в София. Глобите за неподчинение и неизпълнение на полицейските разпореждания са между 100 и 300 лв, включително до 3 години затвор. 

Има доста проверени декларации. По-фрапиращите случаи са на хора, които декларират трудова заетост, а са регистрирани в Бюрата по труда или нямат сключени договори, добави Хаджиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ха!
преди 4 години
никакво влизане! Който е излязъл да се оправя! Сигнализирай за неуместен коментар