Тежка задача ще бъде влизането в София на пътувалите за Великден

Уж отиват на работа, а пренасят щайги с домати, месо, колела... 

17.04.2020 | 12:35 Редактор: Тодор Петров

София осъмна блокирана до второ нареждане със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Причината е интензивният трафик през последните два дни. Заповедта е за неопределено време.

"Всеки си мисли, че това се отнася за друг и не за неговото семейство", заяви здравният министър. 

Въпреки че от МВР установиха стотици нарушители, това не спря пътуващите. Те обясняват, че имат неотложна работа, а в същото време носят шайги с домати, месо, колела... От Министерство на вътрешните работи уточниха, че полицаите на КПП-тата са чули всевъзможни оправдания за напускане на София. 

Изключение от забраната се прави само за товарни коли, автомобили със специален режим, които превозват болни хора, но трябва да се уточни лечебното заведение, в което отиват, както и за автомобили, превозващи медицински лица или работници. За тези, които пътуват по работа с личен автомобил, ще има времеви диапазон между 6 и 8 ч сутринта и 18 и 20 часа.

Трудно ще бъде прибирането на вече напусналите столицата, които ще поискат да се върнат след Великден. Декларациите ще се проверяват стриктно. За попълнени неверни декларации ще се налагат глоби.

"На голяма част ще име трудно да обяснят целта на пътуване и защо се налага да се прибират, след като са посочили, че живеят на адрес извън София", предупреди вътрешният министър Младен Маринов.

Репортер на Bulgaria ON AIR предаде, че на изхода на София към АМ "Тракия" автомобилите преминават бавно и по работа. Стигна се до казус с мъж, който се връща от работа и е оставил камиона си в София, но не може да се прибере в Нови Хан, тъй като трябва да спази установения времеви диапазон. Шофьорите разбират мерките, но споделят, че те ще ги затруднят много повече, когато се налага да пътуват по работа.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
31 rate up comment rate down comment 1
stefan
преди 4 години
Тръгнали да ядат и пият, е не може така. Да се наплюскаш ли е по-важно или здравето и живота на близките ти. Сигнализирай за неуместен коментар
1
31 rate up comment rate down comment 1
Joko
преди 4 години
Де да видим. Дано не са само закани..... Сигнализирай за неуместен коментар