Хотелиери и ресторантьори искат край на извънредното положение на 13 май

В Созопол да бъде открит Медицински център, искат от Асоциация на търговците в морския град

16.04.2020 | 20:00 Редактор: Искра Ангелова

В Созопол да бъде открит Медицински център, за да може да се гарантира сигурността на туристите след края на карантината. За това настояват от Асоциация на търговците в морския град. 

Собственици на хотели и ресторанти настояват още и за гаранция, че на 13 май ще бъде отменено извънредното положение в страната, за да могат да започнат да наемат персонал и да подготвят обектите си. 

Обикновено преди Великден в Созопол се стягат да отворят крайбрежните ресторанти и малките семейни хотели. 

Сега е пусто, а хората, за които туризмът е основен поминък, са гневни. Гневни, че няма сигурност, нито за тях, нито за туристите, ако има сезон.

"Представям си момента, в който е възможно да посрещна хора, те здрави ли ще бъдат? Каква е гаранцията, че има превенция в случай, че дойде някой болен. Има ли достатъчно респиратори?", попита холитиерът Теодора Кандрова.

Тя посочи, че в Созопол няма болница.

"Трябва задължително да се направи някакъв медицински център със специалисти, ако трябва и с някаква малка леглова база, която да посрещне евентуална някаква зараза", сподели Елена Чаушева.

От Асоциацията на търговците казват, че големите хотелски вериги в курортите ще оцелеят, дори и да не отворят за едни сезон, докато малкият, семеен бизнес ще загине без държавна подкрепа.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
coronavirus.eti.pw
преди 3 години
1
4 rate up comment rate down comment 0
Надя
преди 4 години
Всички за това се молим. Дано. Сигнализирай за неуместен коментар