Масови проверки по пазарите, търговците са в протестна готовност (ВИДЕО+СНИМКИ)

За изминалата седмица са съставени 5 акта

14.04.2020 | 16:00 Редактор: Тодор Петров

Масови проверки по пазарите в цялата страна. Следи се стриктно за спазването на противоепидемичните мерки и за струпването на много хора на едно място. Само за изминалата седмица са съставени 5 акта, а търговците масово не приемат идеята за затварянето на пазарите.

Днес проверка на пазара в "Красно село" направиха столичният кмет Йорданка Фандъкова, вътрешният министър Младен Маринов и шефът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев. Проверката на пазара в "Красно село" установи, че там няма нарушения. 

Създадена е необходимата организация, има отделен вход и изход, въведено е еднопосочно движение, търговци и клиенти са с маски, а на всяка сергия има дезинфектанти

В същото време търговците масово се противопоставят на идеята пазарите да бъдат затворени. Така смята и Калоян Евгениев. В бранша е от 30 години, след като заменя университетската катедра със сергия на пазара. Според него затварянето на пазарите е прибързано и безсмислено решение. Той вече смята загубите, които ще понесе, а сметките му стигат 4-цифрена сума. 

Голяма част от търговците са в протестна готовност. Проверките ще продължат и в следващите дни на пазарите в цялата страна. 

Вижте още в репортажа на Михаела Карабельова.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Пазара на Красно село е много приличен...защо не отидохте да направите проверка на Женския пазар...лицемери... Сигнализирай за неуместен коментар