Въпреки компенсациите: Транспортният бранш търпи загуби за милиони

Ситуацията е изключително тежка и критична, заяви Магдалена Милтенова

08.04.2020 | 22:25 Редактор: Александра Иванова

Транспортният бранш търпи загуби за милиони от въвеждането на извънредното положение. За това алармира председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова в "Денят ON AIR".

"В Пловдив загубите възлизат на близо 2 милиона за месец. Ситуацията е изключително тежка и критична. Да не говорим за градове като София. В малките градове загубите са средно около 1000 лева на ден само за една транспортна фирма", подчерта Милтенова.

Председателят на конфедерацията заяви още, че браншът получава субсидии и компенсации от държавата, но само за определени линии.

"Превозите в сферата на туризма и ученическите превози търпят особено големи загуби. Най-тежко е в автобусния транспорт, защото там ежедневно се генерират разходи - за кредити, лизинги, заплати и ежедневни разходи за горива", уточни Милтенова.

Браншът очаква финансиране за всички линии, иначе е обречен на фалит и масови съкращения.

Вижте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Димитров
преди 4 години
Какво разбирате под земеделски продукти: 1 Какви зеленчуци, от какви сортове, с каква цена? На кои американски и италиански сортове са аналози? Мнение на западни потебители, количества? Осигурени площи, торове, поливане,хора. Качество?2.Същото нещо за сортове грозде- кои сортове ранни,есенни, късни, в какво количество, цена.Осигурени площи, пестициди, торене, поливане,хора.Качество?Има ли необходимият брой животни за месо- дребни и едри преживни, птици, здрави ли са,, гаранции от БАБХ. Сигнализирай за неуместен коментар