Екипи на "Аварийна помощ" доставят храна на възрастни по домовете в София

През последните седмици се увеличава броят на нуждаещите се

27.03.2020 | 19:27 Редактор: Искра Ангелова

Служители на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община и доброволци помагат на възрастни хора по време на извънредното положение. 

Те пазаруват за тях храна и лекарства, за да не излизат навън по време на епидемията от коронавирус. 

Лилия работи към голяма търговска компания. Открила е, че през свободното си време може да бъде полезна на нуждаещи се хора. Така повече от година тя е доброволец към Столичната община. 

Заедно със своите двама колеги обикалят между 5 и 10 адреса на ден, за да доставят необходимите продукти на хора, които не могат да пазаруват сами.

"Предимно храна от първа необходимост, лекарства. Най-вече това. Стараем се с каквото можем да помагаме и ние на колегите. Има леко притеснение , но все пак е по-важна каузата", каза Лилия Грънчарова.

Те имат всичко необходимо - маски, ръкавици, дезинфектанти, а оказва се, че през последните седмици се увеличава броят на нуждаещите се.

"Да, все повече има интерес към това да помогнем на хората", допълни тя.

"Много притеснително, това е ужасно, което се случва. Но за себе си лично аз не излизам от петък, злокобният петък 13-ти. Аз носът не съм си показала навън. Сега с тази услуга, която е безценна, ще изкарам цял месец с тези лекарства. Успях предвидливо да си купя боб, леща, брашно, хляб, затова никакво излизане от вкъщи", каза Надя Георгиева.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК