МС забрани износа на предпазни средства и дезинфектанти

По-лек воден режим за перничани

23.03.2020 | 15:16 Редактор: Тодор Петров

Правителството забрани износа на предпазни средства и дезинфектанти без да има специално разрешение от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Решението е взето на извънредно заседание на Министерския съвет, проведено дистанционно чрез видеоконферентна връзка. 

Кабинетът да даде съгласие "Софийска вода" да предоставя водни количества на ВиК-Перник. По този начин миньорският град ще може да получава вода от новоизградения авариен водопровод, който свързва водопреносната мрежа на Перник и водопровода от село Мало Бучино.

На място в Перник, за да инспектират изграждането на водопровода, пристигнаха премиерът Бойко Борисов и кметът на града Станислав Владимиров. С помощта на новия водопровод жителите на Перник минават на по-лек режим. Вода ще има от сутринта от 6 сутринта до 22 часа. 

За да може софийската вода да потече от тръбите на перничани, е било необходимо да бъдат взети определени мерки, затова правителството се събра на извънредно заседание онлайн. Очаква се в рамките на два дни КЕВР да определи цена за водата в Перник. Кметът на града заяви, че язовир "Студена" покачва нивото си и изрази надежда режимът на водата да бъде отменен в края на пролетта.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК