HelpBook: Срокът за декларациите на физически лица да е до 30 юни

Платформата ви дава възможност да изпратите сигнал до институциите

27.03.2020 | 16:09 Редактор: Анисия Иванова
HelpBook: Срокът за декларациите на физически лица да е до 30 юни

От постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info ще ви запознаем с предложение, което наш потребител е изпратил по повод ситуацията в страната: "Изразявам благодарност за работата в сложни условия! Нищо не е както преди! Предлагам да се обърне внимание на две предложения":

1. Срокът за подаване на данъчните декларации от физическите лица остана без промяна. Срокът на подаване на данъчна декларация не е свързан директно със срока на плащане на данъчните задължения. Предлагам да се помисли дали не е подходящо да се удължи до 30.06.2020 както на всички останали самоосигуряващи се лица. Основание е възможно струпване в НАП на възрастни хора, деклариращи доходи от отдаване на жилища под наем в най-големия пик на разпространението на Ковид-19 и самоосигуряващи се лица.

2. Т.нар "маргинали" биха могли да са високо квалифицирани специалисти, работещи по граждански договори. В случай на нарастваща безработица, такива лица остават без подкрепа на държавата. Нито могат да отидат на борсата като безработни в случай на прекратяване на гражданския им договор, нито могат да излязат в платен или неплатен отпуск, за да бъдат подкрепени работодателите с 60% от размера на заплатата. (консултанти, финансисти, инженери, юристи, стоматолози и персонал към стоматологични клиники, брокери и т.н.)“

Ако видите проблем, подайте сигнал онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Аз
преди 4 години