Каролев: Трябва да ме арестуват, за да не се кача на Витоша

Фокусът трябваше да е върху малкия и средния бизнес, посочи той

20.03.2020 | 21:41 Редактор: Юлия Христова

НС прие част от текстовете на закона с мерките, които държавата ще прилага в условията на извънредното положение заради пандемията от коронавирус. Второто четене на законопроекта влезе в пленарната зала след напрегнато 8-часово заседание на правната комисия вчера.

Утре пак ще се кача на Витоша и после ще напусна София, това е безумие, което правят. Трябва да ме арестуват, за да не се кача на Витоша. Това каза за "Денят ON AIR" икономистът Владимир Каролев. 

"Ако мярката за бизнеса бъде въведена, ще струва много и ще е много трудна за прилагане. Много други мерки трябваше да се направят, парична помощ да получат малките и микропредприятията. Ако една голяма компания не може да издържи 2-3 месеца, тя е в грешния бизнес. Фокусът трябваше да е върху малкия и средния бизнес", категоричен бе икономистът. 

По думите му никой не знае колко ще ни струва тази криза.

"Никой не знае колко хора са заразени с коронавирус. Всички безумия, че смъртността била Х процента - никой не знае... Няма как да се провери нещо от онзи ден до днес. Ако някой ви каже сега колко ще струва пандемията, значи нищо не разбира от икономика", каза още Каролев за Bulgaria ON AIR. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК