Малкият бизнес - най-застрашен. Какво ще се случи с него?

Добрин Иванов от АИКБ смята, че държавата трябва да помогне

15.03.2020 | 13:58 Редактор: Тодор Петров

Малкият бизнес най-трудно ще премине през предстоящата икономическа криза. Такава е прогнозата на работодателски организации у нас. След обявеното извънредно положение заради коронавируса някои от представителите на малкия бизнес са изправени пред фалит.

Любомир е собственик на малък ресторант, който вече е затворен... до 29 март, както гласи заповедта на здравния министър. Отливът на клиенти заради разпространението на коронавируса се усетил още преди 2 седмици.

Според Добрин Иванов от АИКБ малкият бизнес, като този на Любомир, най-много ще пострада от предстоящата икономическа криза заради обявеното извънредно положение. А за да не бъде коронавирусът фатален за малкия бизнес, според него държавата трябва да помогне. 

Служителите в ресторанта на Любомир ще бъдат в платен отпуск в половината от времето, а в другата - в неплатен, за да е справедливо. В трудната ситуация Любомир вижда и положителна страна. 

"Ще имаме възможност да освежим заведението, да се подготвим за летния сезон. Старая се да бъда позитивен и се надявам това нещо да отмине по-бързо", сподели той.

Вижте повече в репортажа на Стоян Тричков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК