Борисов съобщи, че се обмислят и допълнителни мерки заради епидемията

Обмисля се и заповед магазините сутрин да работят от 5 до 8 само за възрастни хора

20.03.2020 | 15:39 Редактор: Юлия Христова
Борисов съобщи, че се обмислят и допълнителни мерки заради епидемията

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че се обмислят и допълнителни мерки, свързани с разпространението на Ковид-19. Това стана ясно по време на посещението му в цеха на "Интендантско обслужване" в Калофер, където се шият защитни облекла.

Премиерът допълни, че вече е разпоредил на здравния и вътрешния министър да минават полицаи по паркове и градини, да предупреждават и да прибират хората, за да не се допуска струпване. Обмисля се и заповед магазините сутрин да работят от 5 до 8 само за възрастни хора.

А също и на областно ниво в големите градове да се организира проверка на всички хора, които са навън - дали отиват на работа или до магазин. В края на инспекцията заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов докладва за готовността за превръщането на спортна зала "Арена Армеец“ в София в полева болница.

В тренировката участват Министерството на отбраната, на вътрешните работи, на здравеопазването и Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси“. Такива тренировки ще има и в други градове със спортна зала. Вицепремиерът Красимир Каракачанов информира, че в държавния резерв и Министерството на отбраната са на разположение до 15 000 легла.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК