Борисов: На работа, до аптеката, до банката, до хранителния магазин

Премиерът посочи, че сега разбираме значението на индустрията

18.03.2020 | 13:53 Редактор: Юлия Христова

Премиерът Бойко Борисов предупреди специално МВР завръщащите се българи от различни дестинации да бъдат прегледани, информирани, да няма роднински събирания. Той коментира, че да се приберат туристи в момента, които са отишли някъде в разгара на кризата, е много трудно.

Това стана по време на извънредната му среща с президента Румен Радев, Оперативния щаб и министрите. Премиерът заяви, че сме във война с невидим противник.

"Повече тези експерименти няма да ги допуснем. Има и заповед на министъра на туризма - на работа, до аптеката, до банката, това е движението, до хранителния магазин и вкъщи. Това е единственото лечение досега доказано", предупреди министър-председателят.

Борисов посочи, че сега разбираме значението на индустрията, като обясни трудностите с доставките в европейски и световен мащаб.

За радост шивашката и текстилната промишленост е добре развита, посочи той и подчерта, че износ на защитни средства няма да има, докато "на 1000% не сме обезпечени" и не презадоволим нашия пазар.

"Имаме много спиртоварни, правят по 1000 тона на месец, правим организация, имаме стотици тонове от резерва и ги подготвяме за мрежата, това е също възможност, когато нашият пазар се задоволи, да помагаме на съседите", каза премиерът.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК