Д-р Антон Койчев: Подкрепям мед.сестрите, но мисля, че е сценарий

По думите на д-р Антон Койчев авторите и изпълнителите на това са ясни от доста време

06.03.2020 | 22:00 Редактор: Искра Ангелова

Близо денонощие продължава блокадата на медицинските сестри. Те обявиха гражданско неподчинение и се затвориха в сградата на бившия партиен дом.

Всичко започна в сряда следобед, когато след края на заседанието на здравната комисия, медицинските специалисти отказаха да напуснат.

Една от протестиращите - Бойка Анастасова, излезе на перваза на един от прозорците в парламента, тъй като по нейни думи е имало насилие от страна на служителите на НСО към петте жени вътре. 

"Ситуацията е неприятна. Става дума за няколко десетки човека, които имат справедливи искания, но пътят и начинът, по който искат да ги постигнат, навява определен тип друг тип мисли. Съдейки политическата обстановка - не съм далеч от мисълта, че става въпрос за сценарий, който има много по-далечни политически цели. Основната цел е една и това правителството на ГЕРБ", каза общинският съветник от ГЕРБ/СДС д-р Антон Койчев в предаването "Денят ON AIR".

По думите му авторите, изпълнителите, желанията на това са ясни от доста време, колкото и да се опитват да ги прикриват. 

"Просто се сменят тактическите ходове. Има много структурни проблеми в здравната система, проблеми от най-различен характер, но това не е начинът, по който трябва да се решат. Аз лично съм съпричастен с исканията на медицинските сестри, тъй като аз работя с тях, ние сме екип, заедно се борим за човешкия живот, но много важно уточнение искам да направя - не одобрявам начина, по който се случва", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Антон Койчев посочи, че не подкрепя преекспонирането на определените тип искания, както и присъствието на политически лица, които се явяват защитници на каузата, визирайки Мая Манолова. 

"Искам да ги помоля да не стават оръдие на манипулации и да не влиза в чужди сценарий. Исканията им са изключително актуални, средствата, които получават в някои случаи, са доста ниски, дори обидно ниски, но няма смисъл от намеса на политически лица. Разговорът за излизане от кризата и действията, които трябва да се предприемат, са предмет на друг формат. Времевата рамка няма да е в един управленски мандат", допълни той.

Д-р Койчев посочи, че медицинските сестри трябва да бъдат изслушвани и това е начинът да се решат проблемите.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК