Борисов: Нулева миграция на границата, ще договоря условията на Ердоган

Подготвям голяма среща в България, обяви премиерът

29.02.2020 | 12:53 Редактор: Тодор Петров

Засега няма сериозни опити за преминаване на българската граница от групи от мигранти, съобщиха българските власти. Засилено присъствие на жандармерия и "Гранична полиция" има по границата ни с Турция, но мигрантски натиск няма, увери и премиерът Бойко Борисов.

"И в момента на нашата граница имаме нулева миграция. Над гръцката граница ни е основният страх в момента. Подготвям голяма среща в България, в понеделник ще отида с президента Ердоган да договоря и неговите условия", заяви премиерът Бойко Борисов.

Военният министър Красимир Каракачанов също инспектира по въздух и вода ситуацията по границата. Над 300 военни са в готовност да окажат помощ на полицията при необходимост.

"Два опита с изключително малък брой хора. Няма нещо по-различно от предходните дни и месеци. По границите са изпратени служители на дирекция "Жандармерия" и ГД "Национална полиция". Няма армия, към настоящия момент не е необходимо да привличаме допълнително сили извън МВР", обясни директорът на ГД "Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков.

Премиерът Борисов подчерта, че трябва да се направи всичко възможно Турция да получи средствата, които са били договорени, за да задържи мигрантите на своя територия.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК