Плевнелиев за Радев: Популист, който 3 години воюва с правителството

Не е дал нито едно решение на посочените проблеми, заяви той

04.02.2020 | 14:00 Редактор: Тодор Петров
Плевнелиев за Радев: Популист, който 3 години воюва с правителството

"Генералската битка се случва. Тази битка между "добрия" и "лошия" генерал. С тези думи президентът Росен Плевнелиев (2012 до 2017 г.) коментира обръщението на държавния глава Румен Радев към нацията, в което той сне доверието си от правителството на Бойко Борисов.

Плевнелиев посочи пред БНР, че в много свои изявления е говорил, че за президент на България имаме генерал популист. И цитира сентенцията "Ако нямаш кауза, имаш нужда от война", след което призова да се запитаме каква е каузата на Румен Радев.

По думите му Радев не се е посветил на единството на нацията и постоянно е бил контра на управляващите. Заложил е само на картата, че той е морален стожер и моралната алтернатива за българските граждани, а накрая се е провалил.

"В не едно свое интервю съм предсказвал, че тази година ще сме свидетели на най-важната геополитическа битка в България - това е битката за влизането на страната ни в Еврозоната. Ако България влезе в ERM II през април, това означава откъсване на България от руската геополитическа орбита. Това означава силна нова фаза на България в еврозоната, в богата и демократична Европа", коментира още Плевнелиев.

Според него най-голямата лъжа, която се разпространява през последните дни в България е, че се прави каквато и да било реформа във валутния борд:

"Това, което се случва сега е изпускане на нервите на всички руски хибридчици, на всички, които не искат да влезем в Еврозоната. Обявява се война на правителството, за да може България да не влезе в Еврозоната", настоя Плевнелиев.

"Дотук Румен Радев не е дал нито едно решение на посочените проблеми в страната. Нека държавният глава да извика тези институции да работят заедно. Три години той не изгради никакво доверие с управляващите, а воюваше с правителството", каза още той.

Според Плевнелиев Радев не се чувства добре като президент, а се бори за властта.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страница ни във Facebook ТУК