Ученици от София събират средства за вода за връстниците си в Перник

Първата цел била за всяко дете да има 5 бутилки, за да ги запасят поне за седмица

19.01.2020 | 14:25 Редактор: Ивет Арабова

 

Деца от столично училище събират средства, за да купят вода за своите връстници в Перник. Инициативата е на второкласниците от 119-то учебно заведение. 

Пепи е едва на 8, но знае, че е важно да сме добри. И докоснат от съдбата на хората в Перник, решава, че трябва да помогне.

"Просто бях слушал по новините и реших така да помогнем на децата в Перник, на родителите, на бабите, дядовците. Казах на госпожата и започнахме да събираме пари", споделя Петър.

"Замислих се не само за децата, замислих се и за колегите, защото аз мога винаги мога да отида и да измия ръцете си ,а те вероятно не могат", казва началният учител Емилия Полмаркова.

В инициативата се включва целият клас и така капката добро се превръща в кауза, събрана в кутия за средства на входа на училището. Така водата, закупена от децата, ще бъде доставена на 11-то основно училище в миньорския град. 

"Първата ни цел беше за всяко дете да има поне по 5 бутилки, така че да запасим за една седмица поне с бутилка на ден", обясни зам.-директорът на 119 СУ Симеон Ангелов.

Водата ще бъде докарана в средата на следващата седмица.
 
"Важно е да се помага, ко някои деца нямат храна, не трябва да им се присмиваме, а трябва да им помагаме и да им даваме храна", споделя Дорияна.

За добротата на най-малките разказват Христиана Стефанова и операторът Иван Ставрев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК