Оранжев код за силен вятър в Бургаско, жълт за Добричко и Варненско

Облачността ще се разкъса, валежи не се очакват

07.01.2020 | 08:03 Редактор: Кристина Крумова

Оранжев код е обявен и за днес в област Бургас за силен вятър и вълнение. В областите Добрич и Варна кодът е жълт. Вчера вятър със скорост над 120 км/ч изпочупи дървета, прозорци и огради в Сливен. Повредени бяха светофарни уредби и рекламни пана. 

В село Селиминово паднаха части от покривите на училището и детската градина. 53 деца бяха евакуирани. Занятията не бяха прекъснати, но много родители прибраха децата си. В няколко населени места беше спрян токът.

Днес минималните температури ще бъдат от -6 до -1 градус, на места в западните райони до -10, 12. Преди обед повече облаци ще има над Северна и Източна България, а над Западна и Южна ще бъде предимно слънчево. Все още по Южното Черноморие и в Странджа ще превалява сняг, но снеговалежите ще спират, посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Следобед навсякъде облаците ще намаляват. В източната половина на страната вятърът ще отслабва, но ще остане ветровито. Максималните температури ще бъдат от 0 до 6 градуса. Над Черноморието до обяд облачността ще бъде значителна и по южното крайбрежие все още ще превалява сняг. Следобед облаците ще се разкъсват. 

Ще продължи да духа северен вятър, но с по-малка скорост - до 50-60 км/ч. Температурата на въздуха ще бъде от 1 до 3 градуса.

Морската вода е с температура 9 градуса. Вълнението ще бъде силно до бурно, вълните ще достигат до 4-6 метра. 

Вижте цялата прогноза във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК