Сидеров напусна НС, гласуваха оставката и на Лиляна Павлова

Депутатите освободиха и двамата без дебати

30.10.2019 | 10:26 Редактор: Василена Василева

В първия си работен ден след ваканцията, която си дадоха народните избраници заради предизборната кампания, ударно гласуваха две оставки – на Лиляна Павлова и на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Парламентаристите освободиха и двамата без дебати.

Лиляна Павлова вече не е депутат от ГЕРБ, защото е избрана за заместник-председател (вицепрезидент) и член на Управителния комитет на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

Постът е с мандат от три години.

Лиляна Павлова се върна в парламента през януари 2019 г., след като в началото на година беше закрито оглавяваното от нея министерство на българското европредседателство, създадено през 2017 година.

Лидерът на „Атака“ пък депозира заявлението си за напускане на Народното събрание през миналата седмица по време на предизборната кампания.

Сидеров беше кандидат за кмет на София.

Той мотивира оставката си с обстоятелството, че иска да е честен спрямо избирателите. Той призова и Ангел Джамбазки, издигнат за столичен градоначалник от ВМРО, също да напусне поста поста на евродепутат, който заема. Джамбазки обаче не го направи.

А иначе едва върнали се на работа депутатите пак си гласуваха почивка.

В първия им работен ден, след като бяха в предизборна ваканция от 16 до 25 октомври, народните избраници решиха, че няма да работят в четвърт и петък, защото на много места в неделя ще има втори тур на вота.

Част от народните представители са и претенденти за кметове.

Освен това е практика на местни избори депутатите от всички парламентарни групи да агитират за партийните си кандидати в избирателните им райони.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК