Сидеров пред "Арена Армеец": Кой нареди да ме спирате?

Препятствие пред него се оказали бариерите, полицаите и журналистите

28.10.2019 | 13:02 Редактор: Ивет Арабова

Волен Сидеров поискал обяснение от органите на реда защо не е бил допуснат от тях в зала "Арена Армеец", където се предават протоколите на избирателните комисии. Представителите на МВР заявиха, че лидерът на "Атака" няма как да бъде допуснат до залата.

Първата пречка пред кандидата за кмет на София се оказаха бариерите на паркинга. 

"Аре, вдигнете ги бе, що не ме допускате?", викал Сидеров и настоявал да бъде допуснат до "Арена Армеец", защото имал сигнали за манипулация на вота. 

"Кой нареди да ме спирате, кой ви дава право? Каракачанов, премиерът, кой ви дава тази заповед? На какво основание ме спирате", попита гневен лидерът на "Атака".

Втората пречка пред Сидеров се оказаха органите на реда, пратени да охраняват бюлетините. Препятствие се оказаха и журналистите, които задаваха въпроси. От Общинската избирателна комисия коментираха, че в залата не се допускат кандидати за кметове, а на застъпниците от "Атака" достъп не е отказван. 

"Той е кандидат и дори като народен представител не е в кръга, които имат право да са в изчислителния пункт вътре при отчитане на резултатите. Не са се легитимирали застъпници или представители на ПП "Атака", не им е отказано да бъдат допуснати в зала, такива не са идвали, коментира пред репортер на Bulgaria ON AIR председателят на ОИК-София Полина Витанова.

В крайна сметка Волен Сидеров и представителите на партия "Атака" не бяха допуснати в залата и малко преди 1:00 часа сутринта си тръгнаха.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК