Потрошени тротоари, опасни детски площадки... Отново куп нередности в HelpBook.info

Платформата на Investor Media Group дава възможност да придадете гласност на проблема

14.09.2019 | 09:29 Редактор: Василена Василева
Потрошени тротоари, опасни детски площадки... Отново куп нередности в HelpBook.info

В днешния обзор на сигналите постъпили в платформата на Helpbook.info нека обсъдим условията за игра, развитието и начина, по който децата опознават света. Кои детски площадки смятаме за добри? Определено описаната в сигнала до нас не е от тях: "Добър ден, пиша ви относно състоянието на детска площадка “Козяк”. Първо- чистотата е на ужасно ниво, постоянно има фасове, боклуци, мръсни салфетки, листа и големи клони, счупени бутилки навсякъде (има дечица които ходят боси по пасъка).

Пясъчниците никога не са чистени или подменяни, а вътре играят десетки деца всеки ден, не можем да ги държим настрана. Жена да почиства и мете съм виждала веднъж и то, защото се коси тревата и имаше страшно много боклук. Човекът си минава сутринта за кофите, хвърля боклука от тях и до там с чистотата на площадката (не го виня, прави всичко сам и дори влачи чувалите на ръка).

В повечето случаи майките чистят и поддържат пясъчниците горе-долу на ниво. Площадката е страшно амортизирана, има една пързалка (която се нагорещява до припадък лятото и е цялата изтъркана) и 2 люлки (за които вечно има опашка от малки бебета), а през деня се събират стотици деца, да не говорим през уикендите, крайно недостатъчни са. Изпратете някой на оглед и ще установите колко лоши са условията за игра.

Във всеки голям парк вече има нови и модерни площадки, дори в междублоковите пространства, защо тук не се предприема промяна? Моля да се обърнете сериозно към подаденият сигнал, защото за пореден път чистотата, ужасните счупени тротоари и лошото състояние на детските площадки не кореспондират с високите данъци и още по-високите цени на имотите в квартала. Очаквам вашият отговор!

Подобен е проблемът и в квартал "Хаджи Димитър“. Притеснен родител ни разказва за ужасното състояние на площадките в района. Липсва всякаква поддръжка на пясъчниците, в които редовно се намират изпражнения, тъй като ограждащите елементи отдавна са изпочупени.

Преминаваме към обезпокоителен сигнал от курортното селище Рибарица. До главния път на селото повече от десет години се мъдри изоставен хотел, към днешна дата собственост на банка. От изпратените снимки се вижда как растителност е превзела рушащите се тераси, а на самия тротоар се намира огромна шахта, покрита с нещо като мокет. Молбата е към община Тетевен да се извърши проверка и да се направят предписания, тъй като сградата и пространството пред нея нито е обезопасено, нито представлява приятна гледка за местните хора и гостите на курорта.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакво естество, не се колебайте да подадете сигнал към Helpbook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК