Helpbook сигнал: Заведение шумозамърсител в "Студентски град"

Ако видите нередности, подайте сигнал онлайн

10.09.2019 | 15:14 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook сигнал: Заведение шумозамърсител в

Системното нарушаване на Наредбата за шума ескалира особено през топлите месеци. С такъв проблем денонощно се сблъсква наш потребител, живеещ в "Студентски град“. Ето какво какво е описал в сигнала си до Helpbook.info: "Заведението се намира на ул. "8 декември“ №45 и е с лятна тераса, която е разположена на ул. "Акад. Николай Стоянов“ №13.

От откритата част на заведението, където липсват каквито и да е шумопоглъщащи структури, кънти денонощна музика, която категорично е извън всякакви норми, както и категорично не спазва приетите за тихи часове за урбанизираните райони, а именно часовете между 14-16 и след 23 ч, а в почивните дни след 22 ч., като дори в късните часове музиката става още по-силна.

От април месец тази година живущите срещу заведението подаваме безброй ежедневни сигнали на 112 и директно в 7-мо районно, на който до този момент се отзова полиция два пъти, като дори тогава органите на реда не си свършиха работата, не написаха нито предписание, нито акт на заведението и дори ни посъветваха сами да се оправяме със собствениците. В цяла София няма друго открито заведение, което толкова нагло да не спазва законовите наредби. Обръщаме се с огромна молба за незабавни мерки спрямо заведение Buddha Bar", пише в сигнала.

Ако видите нередности или проблеми, не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.  Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Bulgaria ON AIR