Започнаха снимките на филма за Наим Сюлейманоглу

Част от тях са в родния му Момчилград

02.08.2019 | 22:40 Редактор: Елена Несторова

Наим Сюлейманоглу оживява във филм. Снимките вече започнаха - част от тях ще бъдат в България, а други в Турция.

На снимачната площадка в Момчилград се срещаме с режисьора на филма "Джобният Херкулес-Наим Сюлейманоглу" Йозер Фейзиоглу. В родния град на щангиста се снимат сцените, които разказват за живота му в България. 

"Не, няма да издам какво снимаме. Шегувам се!.Например има един преломен момент в който, той напуска своя дом, за да избяга, но няма право да на семейството си. Няма право да се сбогува с майка си. Това наистина е много силна сцена, която ми е много любима", сподели той.

Главната роля е поверена на 20-годишния Хаят Ван Ек, който е роден в Амстердам, но от шестгодишен живее в Турция. А приликата му с джобния Херкулес е удивителна. Зрителите ще видят Хаят в прословутото синьо трико на Наим, донесло му слава по целия свят.

Младият актьор разказа, че най-напред е трябвало да се научи да вдига тежести и как да прави изтласкване, и изхвърляне. След това трябвало да разбере как мисли Наим, неговото поведение, как върви, как говори, жестовете му.  Хаят признава, че много са му помогнали и хората в Момчилград.

"Начинът, по който говорят хората тук, българо-турският диалект, който имат – чувал съм Наим да говори по този начин във видеоклиповете. Дори това ми създава определени чувства и впечатления за него. Защото, когато учиш диалекта, това ти разкрива емоциите, които стоят зад думите", каза той. 

Вижте повече във видеото!

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК