Независимият кандидат Ваня Григорова с атака срещу големите партии

Двете водещи политически сили направиха всичко възможно да отвратят избирателите, категорична е тя

26.05.2019 | 23:10 Редактор: Бойко Димитров
Независимият кандидат Ваня Григорова с атака срещу големите партии

В големите партии има огромна идейна импотентност. Това заяви в "Гласът за Европа" независимият кандидат Ваня Григорова. Икономическият съветник на президента на КТ "Подкрепа" бе категорична, че водещите политически сили у нас са направили всичко възможно да отвратят избирателите на евровота.

Григорова също така разясни, че според резултатите от изборите едва 1,6 милиона българи ще бъдат представени в европарламента. Според нея нито една партия не трябва да смята своя резултат за победа.

"Тези резултати показват политическата криза у нас. Хората вече са отегчени и търсят представителност. Изборите не са единственият вариант за съпротива и промяна на нещата. Едва 1,6 милиона български избиратели ще бъдат представени в европарламента. Над 5 млн. обаче няма да бъдат представени. Това е най-ниската избирателна активност и не е победа за нито една партия. Има тежка идейна импотентност в големите играчи. Те задълбаха в корупционните скандали умишлено, съзнавайки кризата на доверие в гражданите", каза председателят на "Солидарна България".

Григорова също така обясни, че за първи път независимите кандидати достигат 3% от гласовете. 

"Двете големи партии направиха всичко възможно да отвратят избирателя от европейските избори. Борисов каза, че българинът много пътува и затова има ниска активност. Трябва обаче да мотивираш хората да гласуват. В моята обиколка из страната срещнах хора, които 5-10 години не са ходили на почивка. Наистина има една група хора, които могат да отидат на почивка, има такива, които водят парите си на почивка - в офшорни сметки, а има и такива, които не напускат населеното си място. За първи път независими доближават 3%. На последните евроизбори имаше трима независими и те взеха под 1%", каза тя пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК