Десислава Иванчева: Голяма победа, наесен ще бъдем по-силни

Стимулиращо е, че изпреварихме "Атака" и НФСБ, каза бившият кмет на Младост

26.05.2019 | 20:46 Редактор: Бойко Димитров
Десислава Иванчева: Голяма победа, наесен ще бъдем по-силни

Десислава Иванчева ще участва и на местните избори през есента. Това обяви самата тя пред Bulgaria ON AIR. Бившият кмет на столичния район "Младост" събра около 2% от гласовете на евроизборите, като независим кандидат и по този начин изпревари "Атака" и НФСБ.

Иванчева каза в "Гласът за Европа", че резултатът от евровота е голяма победа за нея, тъй като кампанията ѝ е водена от ареста и собствения ѝ дом. 

"За мен събраните 2% на евроизборите е победа. Все пак две големи партии останаха зад нас. Считам резултата за голяма победа, тъй като водихме кампанията от ареста и дома ми. Това също така е добра възможност да се опитаме да станем по-силни на следващите избори през есента. С кандидатурата си на тези избори исках да покажа, че хората можем да участваме в управлението. Резултатите го показаха - щом толкова хора гласуваха за нас, значи ни подкрепят и вярват, че сме невинни. Стимулиращо, че изпреварихме "Атака" и НФСБ", заяви тя.

Иванчева допълни, че е готова на местните избори да се обедини с различни граждански сдружения, които да участват във властта, но бе категорична, че няма да се коалира с нито една политическа партия.

"Оттук нататък ще продължим борбата. Ясно е, че гражданите искаме да участваме в управлението на страната. Ниската избирателна активност е шамар за управляващите. Очевидно е, че народът вече не вярва на партиите и не е съгласен със статуквото. През есента ще търсим подкрепа. Ще видим какви варианти имаме. Със сигурност ще търсим граждански сдружения, с които да се обединим. Сега се обединихме за две седмици и всички видяха какъв резултатът. Всеки, който припознае нашата кауза, е добре дошъл при нас. Ще останем самостоятелни, а не обединени с други политически партии", заяви Иванчева.

Гледайте целия разговор с Иванчева във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК