Иванчева за решението на съда: Безпрецедентно!

Бившата кметица на "Младост" коментира казуса с Румен Русев

25.04.2019 | 13:34 Редактор: Тодор Петров
Иванчева за решението на съда: Безпрецедентно!

Безпрецедентно - така подсъдимата Десислава Иванчева нарече решението на съда, който обяви за незаконно назначаването на кмета на столичния район "Младост" Румен Русев. 

В мотивите си магистратите от Административния съд в София се базират на Закона за местното управление. Според него титулярът на кметския пост в "Младост" по онова време - Десислава Иванчева, е била напълно законно в състояние да посочи заместник. В случая това е Петър Кърджилов. Всичко това се е случило преди Иванчева да бъде отстранена от длъжност по искане на прокуратурата.

"Отвсякъде правата, които съм дала и законовите постъпки, които съм ги правила, е така. Така че всички неща, които Румен Русев е издал като заповеди, трябва да отпаднат. Всички строежи следователно трябва да са незаконни. Радвам се, че сме победили. Пепи е много честен и коректен, и действително се бори, както и аз, за справедливост и за каузите", заяви Иванчева.

Десислава Иванчева е регистрирана като кандидат за евродепутат, но към този момент е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК