Иванчева и Петрова с отворено писмо: Ще се борим за каузите си!

Според заместник-главния прокурор Гешев обаче делото е пример за събиране на доказателства

17.04.2019 | 17:52 Редактор: Василена Василева
Иванчева и Петрова с отворено писмо: Ще се борим за каузите си!

Осъдената на 20 години затвор бивша кметица на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова с поредно отворено писмо от ареста. То беше разпространено в социалните мрежи от бившия им PR Петър Кърджилов. В него двете са категорични, че ще продължат да се борят за каузите си. Според заместник-главния прокурор Иван Гешев обаче делото "Иванчева" е пример за събиране на доказателства.

Три часа след като чуха присъдите си от по 20 и 15 години затвор за поискан, но неполучен подкуп, и след като бяха задържани в съдебната зала, Десислава Иванчева и Биляна Петрова се обърнаха към поддръжниците си с отворено писмо. 

В няколко страници ръкописен текст двете молят за подкрепа за регистрацията на Иванчева като кандидат–евродепутат. Твърдят, че са върнати в ареста, за да нямат достъп до интернет и не могат да продължат с разследването си за нередностите в район "Младост". 

Заместник-главният прокурор допълни, че съдът е спазил закона, който предвижда наказание от 10 до 30 години затвор за корупция.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.