Местан пусна жалба, иска си книжката обратно

Преди дни той оспори наложената му гаранция от 10 хиляди лева

22.04.2019 | 16:59 Редактор: Бойко Димитров
Местан пусна жалба, иска си книжката обратно

Лютви Местан, който е обвинен за причиняването на смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе след катастрофа, иска от съда да му бъде върната книжката. 

Лидерът на ДОСТ е подал жалба, чрез която настоява магистратите да му върнат свидетелството. Няколко дни по-рано политикът обжалва гаранцията на стойност 10 000 лева, наложена му от окръжна прокуратура Кърджали.

На 14 април Местан беше обвинен за причинена смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при катастрофа на разклона за село Загорско край Кърджали и му беше наложена наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер 10 000 лева с постановление от окръжна прокуратура Кърджали. 

Обвиняемият е нарушил две основните разпоредби от Закона за движение по пътищата - при завой за влизане в път с двупосочно движение, шофьорът трябва да навлезе по възможно най-краткия път в дясната лента, както че шофьорът, приближаващ се към кръстовище, трябва да се движи с такава скорост, че при необходимост да може да спре и да пропусне участниците в движението, които имат предимство.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК