Четиримa българи загинаха в самолетна катастрофа в Македония (обновена)

Телата на Георги Бошнаков, съпругата му Калина и двете им деца са намерени близо до Скопие

02.04.2019 | 22:00 Редактор: Бойко Димитров
Четиримa българи загинаха в самолетна катастрофа в Македония (обновена)

Четирима българи загинаха в самолетна катастрофа в Македония. Става въпрос за шефа на фирма за рециклиране на отпадъци Георги Бошнаков и семейството му. Машината, която е била регистрирана в Германия, се е разбила на 35 километра от Скопие. Катастрофата е станала край връх Солунска глава в планината Якубица. На борда на самолета са били Бошнаков, съпругата му Калина и двете им дъщери - на 14 и 19 години.

Пред Bulgaria ON AIR ръководителят на специалното звено за разследване на авиационни събития Христо Христов потвърди, че загиналите са именно семейството на Бошнаков.

"Намерени са мястото на катастрофата и самолета. За съжаление, всички на борда са загинали. Той с немска регистрация. Собственост е на български граждани. Пилотът е очаквал да кацне у нас около 18:50. Той е казал, че заобикаля облаци, но след това връзка се е изгубила. Пилотът е български гражданин. Освен него са загинали едно дете и други двама наши сънародници. Собственикът на самолета е Георги Бошнаков", каза Христов.

Преди да изчезне от радарите пилотът е съобщил за силна турбуленция и заради лошите метереологични условия е поискал разрешение да кацне в Скопие. После е поискал разрешение да продължи към София. Изчезнал е от радарите в 17 часа и 16 минути българско време.

Очаква се акцията по издирване на останките на самолета да бъде възобновена в този час. България е в готовност да изпрати екипи на място. По информация на Външното ни министерство, заради труднодостъпния район Скопие е поискал помощ от страната ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК