Историите ON AIR

Събота от 19:00 часа
още

Историите ON AIR: След края на света?

От векове два въпроса мъчат хората – родил ли се е вече Лъже Месията и ако "да" – кой е той?

23.05.2020 | 20:30 Редактор: Ралица Братанова

От векове два въпроса мъчат хората по света – родил ли се е вече Лъже Месията и ако "да" – кой е той?

Теолозите са единодушни, че без значение кога и къде ще се появи Антихриста, той ще изкушава. Неговата основна цел ще е завладяването на човешките души. Затова ще направи всичко възможно да получи доверието на хората, за да ги поведе след себе си.

Без появата му няма как да се стигне и до идването на истинския Спасител. В Библията не е посочен конкретен ден, в който това ще се случи, но религиозният свят вярва и го очаква. 

За християните и мюсюлманите той е Иисус Христос и те очакват повторното му идване на земята. А според евреите никой няма да знае кой е Месията или Машиаха, докато Господ не го изпрати на земята. Когато това време наближи, първи ще се появи пророк Илия или Елияу за да извести, че Спасителят идва.

В трите големи монотеистични религии се вярва, че няма да има край на света, но хората ще се явят пред Страшния съд. По време на това събитие всички – и живи, и умрели ще се явят пред Истинския Месия, за да получат справедлива присъда за действията си. 

Тогава ще настъпи нова вселена, в която вече няма да има смърт. Според постъпките си хората ще бъдат разделени на добри и лоши. Едните ще живеят във вечна радост, а другите във вечни мъки. Отговорността за мислите и делата ни сега е само наша. А дали ще повярваме в това – е въпрос на личен избор.

Вижте целия филм на Миглена Георгиева във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Всеки след смъртта си се изправя пред съд на 40-тия ден. Сигнализирай за неуместен коментар