Историите ON AIR

Неделя от 16:00 часа
още

Историите ON AIR: Краят на света?

Ще има едновременно епидемии и войни, прогнозира отец Сарян

16.05.2020 | 20:05 Редактор: Тодор Петров

Болести по животните, болести по хората, епидемии, земетресения, наводнения, пожари... Голям глад! Войни... Така започва Апокалипсисът. Подобни събития трябва да подскажат на човечеството, че последните години наближават. В това вярват много хора, без значение дали са чели или са слушали за писаното в свещените книги.

"Започва да намалява времето между тези неща. Започват да зачестяват и да се застъпват. Тоест, ще има едновременно и епидемии, и войни, защото, ако това нещо продължи неминуемо това ще доведе до едни тежки последствия на глад. Хората ще почнат да се избиват един друг, защото няма да има какво да ядат", обяснява отец Василий Сарян от столичния храм "Преображение Господне".

Богословът д-р Венцислав Каравълчев споделя, че според написаното в свещените книги човечеството го очакват трудни времена. Трудни времена на лишения, но който издържи ще бъде по-велик и от Светите Отци.

Първи за края на света започва да говори един от големите старозаветни пророци – Даниил. Роден е в седми век преди новата ера в Йерусалим. Бил е много красив, силен и начетен. При завладяването и разрушаването на Йерусалим от халдейския цар Навуходоносор, той е пленен и отведен във Вавилон. Заради характера и ума му царят много го харесал и започнал често да се среща с него и да разговарят. 

Преданията разказват, че Даниил успешно тълкувал сънищата на Навуходоносор. Дори предсказал, че Вавилон и много други царства ще имат възходи, но и падения и ще останат в историята. Според тълкувателите, пророкът е видял точната дата на Второто пришествие. Тя се изчислява като се брои от разрушаването на първия Божи храм в Йерусалим. И след събиране и изваждане на години се получава 2039 г. Дали това ще е краят на света?

Не пропускайте видеото, подготвено от Миглена Георгиева.

Снимка: Pexels.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК