Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Йордан Терзийски: В ПП-ДБ имаме липса на доверие към кабинета "Главчев"

"Може би Петя Банкова е станала неудобна", заяви депутатът

07.04.2024 | 14:30 Редактор: Йоана Великова

Кабинетът "Главчев", доверие и недоверие, и скандалите в Агенция "Митници". Това са само част от темите, които коментира депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Йордан Терзийски в предаването "Опорни хора".

"Ние от ПП-ДБ имаме липса на доверие към кабинета "Главчев" заради привкуса на ДПС и очевидната намеса, която имат, защото има много хора, които са свързани по един или друг начин с ДПС и с ГЕРБ. Това не е един балансиран кабинет, това не е експертен кабинет и ние очаквахме от господин Главчев, като един опитен политик, повече политическа зрялост и балансиран подход, с който може да гарантира спокойствието в тази кампания. Спокойствието, че ще има честни и прозрачни избори - нещото, което е основната функция на този кабинет", каза той за Bulgaria ON AIR.

Терзийски допълни още, че липса на доверие имат и в Калин Стоянов, който е избран за служебен министър на вътрешните работи, защото е човек, с когото е бил на изслушване в Народното събрание и не е казал нищо относно темата за Мартин Божанов - Нотариуса. 

"Винаги сме били за прозрачност. Нека, ако някой е правил нещо притеснително или нередно, да има компетентни органи, които да го разследват. Факт е, че има повишено разбиване на митнически схеми и наркотици, които са влизали на територията на страната ни. Това е накърнило нечии интереси и, може би, Петя Банкова е станала неудобна. Целта е това да се влачи като тема, като една драма по време на цялата предизборна кампания. Вероятно са ни приготвили други такива бомби", заяви депутатът от ПП-ДБ по повод скандалите в Агенция "Митници".

Според госта ГЕРБ са "сценаристи" именно на тези скандали, с които се измества фокусът върху основните теми за България и обществото - "реформите, които не се случиха и ще се случат ли на следващото Народно събрание".

"Има опити Живко Коцев да не е шеф на щаба срещу купуването на гласове, защото това е много голям бич на българските избори и когато няма хора, които да се борят срещу това, нещата стават по-лесни. Такива хора точно в такъв момент трябва да бъдат отстранени. Разбира се, ако има данни, че е правил нещо неправомерно, трябва да си понесе отговорността", коментира Йордан Терзийски. 

Депутатът отбеляза, че благодарение на техните промените в Конституцията и законите в момента главният прокурор може да бъде разследван. И не отрече, че промените са направени заедно с ГЕРБ, но са спрели с появата на ДПС.

"Има опасение, че е възможно да има завръщане на мутренските времена. Щом е възможно да бъде оказван натиск върху главния секретар на МВР, значи има такава опасност. За съжаление, има едни кръгове, които видяха, че по друг начин не могат да спрат енергията за промяна в България, видяха, че не могат да ни пречупят, не могат да ни купят, не могат да ни изплашат и в момента са решили да ни репресират", подчерта Терзийски.

Гледайте целия разговор във видеото.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа


1
1 rate up comment rate down comment 1
пепейци-дибейци
преди 3 седмици
Алчни, некадърни, крадливи и ...жалки! Сигнализирай за неуместен коментар