Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Румяна Бъчварова: Политическите партньори искат да отидат на избори

Ако не се направи някакъв компромис с присъствието на Мария Габриел, кабинет няма да има, заяви бившият вицепремиер

23.03.2024 | 20:31 Редактор: Йоана Великова

Какъв е шансът да за кабинет, имайки предвид политическите събития от последните дни, в ефира на Bulgaria ON AIR коментира бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. 

"Доскоро шансовете се оценяваха 50 на 50. Мисля, че сега шансът за това да има кабинет с първия мандат е доста по-малък от 50%, но в тази ситуация е по-важно да си отговорим кой иска да има кабинет и какъв кабинет ни е нужен на нас като държава и би бил най-добър за гражданите. Защото този сюжет, на който сме свидетели през последните дни, ни кара да се замисляме за това какъв е смисълът на всичко това, което се случва", каза Бъчварова в студиото на "Опорни хора".

Според нея, и "Продължаваме промяната" - "Демократична България", и от ГЕРБ трябва да жертват нещо, на което държат, за да може конфликтът да бъде решен. 

"Асен Василев е един от лидерите на партията и ако ПП-ДП се откажат от него, това би било голяма криза в тази партия, защото Мария Габриел е човек на ГЕРБ, много уважаван, но тя няма тази висока политическа позиция", допълни бившият вицепремиер пред Bulgaria ON AIR.

Тя заяви, че изборите са нещо логично в политическия живот и обществото не бива да се плаши от тях и от възможните резултати. 

"Мисля, че отговор трябва да бъде даден, но на хората, които сериозно се занимават с този случай. Това не може да бъде информация, която се разнася публично. Системата на МВР, ако работи сериозно с хора, които са сътрудници, а това е много важно за определен тип престъпления, трябва да умее да спазва договорката си с тях. Дали това е така и защо министъра отказва да каже аз не мога да отговоря. При всички случаи Калин Стоянов трябва да е получил информация", каза Румяна Бъчварова по казуса дали Мартин Божанов - Нотариуса е бил сътрудник на МВР. 

Гледайте целия разговор във видеото.