Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Проф. Радулов: ИТН се управлява с унизителни монолози от Тошко Йорданов, има съглашение с ГЕРБ

Отцепилият се депутат очаква няколко души от партията на Слави Трифонов да гласуват с "въздържал се" на вота на недоверие срещу кабинета

19.06.2022 | 09:23 Редактор: Тодор Петров

Проф. Николай Радулов е сред напусналите "Има такъв народ" депутати. Пред Bulgaria ON AIR той посочи причините за твое свое решение и разкри как функционира партията на Слави Трифонов.

"Както я е подкарал Тошко Йорданов, в крайна сметка ще остане сам в ИТН. Защото неговият начин да разговаря с хората е монолози, изпълнени с ругатни. Чувам, че тези дни е станал много мек, любезен и обещаващ - че вече ще е диалогичен, че хората ще виждат често Слави, ще има концерти, разговорите ще са 24/7", каза гостът в предаването "Опорни хора".

Проф. Радулов отбеляза, че не му е обещавано нищо, за да напусне ИТН, а самият той отдавна е мислил какво решение трябва да вземе поради ред причини.

"На първо място - унижението, което аз и други колеги претърпяхме. Слави Трифонов съм го виждал два пъти. Този, който пренасяше неговите думи, се държеше отвратително и унизително - Тошко Йорданов. Непрекъснато ни се повтаряше, че ние сме никои и сме в този парламент заради Слави Трифонов, и както ни се каже, така ще гласуваме", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

"Избирателите ни искаха да не допуснем ГЕРБ на власт, да се махнат Борисов, Гешев и Пеевски. Случващото се сега предизвика гнева на избирателите. Срещнах се с хората, които протестираха през 2020 г. и те ме попитаха: Защо тези хора правя точно обратното на това, което обещаха. Аз не съм отишъл в тази партия заради Трифонов, а заради хората. Няма как да напусна НС, за да дойде на мое място човек, който да гласува с ГЕРБ", каза още проф. Радулов.

Експертът по сигурност е убеден, че сред останалите депутати в ИТН има хора с достойнство, които няма да гласуват с ГЕРБ, дори да не напуснат парламентарната група.

"Виждам страшното неудобство, че те действат против волята на избирателите си. Има откровени разговори, че ако няма да гласуват против правителството, поне ще се въздържат. Очаквам няколко души да излязат от парламентарната група, няколко души да гласуват "въздържал се". Не бих споменал имена", обяви проф. Радулов пред Ганиела Ангелова.

След срещите си с хората по градовете той си е направил извода, че има сделки, които са извън рамките приличието. Това, свързано с идеята да се гласува заедно с ГЕРБ, ме кара да мисля, че има някакво съглашение, което на парламентарната група не ни беше известно, изтъкна проф. Радулов.

"Винаги ни е повтаряно, че нашата работа не е да се занимаваме с политика. С политика ще се занимава Трифонов чрез няколкото души, с които контактува. А ние ще даваме мнение в сферите, в които сме експерти. Преносителят е Тошко Йорданов, не съм сигурен, че тези обвързаности са на Слави Трифонов. Той даже не е информиран какво е настроението в парламентарната група и какво мислят депутатите. Доверява се на Тошко Йорданов и Балабанов, и взима грешни решения", заяви гостът.

Отцепилият се от ИТН депутат е смутен от признанието на Трифонов, че познава Орлин Алексиев от 20 години. По думите му, на въпросите за обвързаности и проблеми в престъпния свят, специалните служби или отговарят така, че нищо не може да разбереш, или отказват да разговарят.

"Специалните служби работят много вяло, промяната там се извършва със скоростта на костенурка. Малко по-бързо се движат нещата в МВР, но там министърът среща страшен отпор от състава, на който му е удобно да пребивава в статуквото. Там виждам ръката на бившите управляващи. Профсъюзите се съгласяват с нас за промените в МВР. След това излизат и казват, че не са съгласни. Има умишлена провокация от страна на старите управляващи", завърши проф. Радулов.

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
532
преди 1 година
Хората с достойнство, напускат НС, а не преминават срещу еди какво си в другата партия! Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 0
Мда
преди 1 година
Предателят си е ПРЕДАТЕЛ. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
Монев
преди 1 година
Просто е като бобена чорба, с няколко бобчета в тенджерата.ГЕРБ,ДПС К.К. гласували против правителството,таблото показва,че е ИТН са при тях. Бат Слави,дори да тръгнеш по глава,ти не можеш да отречеш,компанията в която си .Ти, оня там Тошко,попския зет,вкупом сте виновни,че на следващите избори ще сте далеч за борда на "кораба". Сигнализирай за неуместен коментар