Трифонов: Мафиот може да бъде Петков, защото има власт, не се коалираме с ГЕРБ и ДПС

Всички депутати да ми вземете и да ми оставите само Тошко Йорданов, аз пак няма да се спра, каза лидерът на ИТН

18.06.2022 | 18:15 Редактор: Елеонора Танева

Френското предложение за стартиране на преговорите вече е факт. От него става ясно, че Кирил Петков е водил друга външна политика, различна от МВнР. Това заяви лидерът на ИТН Слави Трифонов.

Той уточни, че в документа се говори за българско малцинство. 

"Това е нещо, което ние като българи никога не сме приемали. Истината е, че в Северна Македония няма българско малцинсктво, а има българи", подчерта Трифонов. 

И изтъкна, че според френското предложение РСМ ще изпълни ангажиментите си към България след падането на ветото. 

"Гаранция за това, че после това ще се случи, ще дадат Франция и ЕС, т.е. "гаранция-Франция", коментира лидерът на ИТН.

Той посочи, че политиката по отношение на РСМ е бил един от мотивите, с които е изтеглил четиримата си министри. Отхвърли обвиненията за връзки с мафията.

"От обща култура трябва да знаете какво означава мафия. Срастване на организираната престъпност с държавността. Мафиот може да бъде Кирил Петков, защото има власт. Как да се корумпираш, като няма откъде да вземеш", каза още Трифонов. 

Уточни също, че ИТН ще заяви позицията си по вота на недоверие в НС чрез депутатите си, колкото и да са те. 

"Търговията с депутати е унизителна. Това показва, че Кирил Петков иска да си запази властта на всяка цена", уточни Трифонов. 

Беше категоричен, че не е преговарял с никоя от опозиционните партии. 

"Коалиция между ИТН, ГЕРБ и ДПС няма и няма да има. И е невъзможна по принцип", отсече Слави Трифонов.

Той се обърна и лично към Кирил Петков и Асен Василев.

"Всички депутати да ми вземете и да ми оставите само Тошко Йорданов, аз пак няма да се спра. Защото на моя страна е справедливостта, какво ще ми вземете, аз няма какво да губя. Така че няма да спра", добави лидерът на ИТН.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 1 година
Имаше някакъв възход на итн в предходната година,но днес всичко е на път да се събори окончателно.Т.Й. и попският зет,при всяко вземане на микрофона,с клишетата и интригите с които си служат,търкалят партийката надолу,която е вече на крачка от голямата пропаст.Моите приятели подтиквани от мен,гласувахме миналата година за Слави,а не за тези интриганти,на които вродената им немощ носи всеки ден негативи за организацията итн. Сигнализирай за неуместен коментар